leady
Novinky na webu TITANS

Novinky na webu TITANS

08.10.2023
5 min.
Reading Time: 4 minutesReading Time: 4 minutesReading Time: 4 minutesReading Time: 4 minutesReading Time: 4 minutes

Spustili jsme nový web, ale to už víte, protože jste nám k němu dali spoustu užitečných feedbacků a dotazů. My jsme si důkladně přečetli každou vaši připomínku a vybrali ty nejrelevantnější. Teď vám chceme novinky na webu TITANS představit a dát vám vědět, jaký bude další postup. Na transparentnosti si totiž u nás v TITANS opravdu zakládáme.

Formuláře na webu

registračních a kontaktních formulářích na webu jste například narazili na to, že chybí možnost přímého vyhledávání za pomoci našeptávače v seznamech možností u jednotlivých sekcí, takže uživatel musí vždy scrollovat v seznamu daných možností. Zároveň, pokud nějaká možnost chybí, nelze ji přímo v dané sekci doplnit. To už jsme odstranili a vy dnes můžete vyhledávat ve filtrech k IT projektům mnohem komfortněji.

Webový formulář – preferovaná částka plnění

Dalším kamenem úrazu byla preferovaná částka plnění, kterou lze vyplnit pouze prostřednictvím posuvníku a nelze zadat konkrétní číslo adekvátní výši odměny. To jsme ovšem zvolili proto, abychom předešli chybnému uvedení částky například ve špatném formátu nebo při záměně MD a měsíční odměny. Nechceme totiž, aby uživatelům chodily nerelevantní notifikace.

Webový formulář – výše odměny

Často jste se nás také ptali na výši odměny, resp. jestli výše odměny platí pro IČO, nebo HPP. Relevance uvedené částky je definována sekcí, ve které projekty nebo nabídky hledáte. V sekci IT projekty jsou prezentovány vysloveně jen projekty pro IČO formát spoluprací, a tedy i výše odměny je vždy v tzv. man-day rate neboli denní sazbě. Vzhledem k tomu, že mnoho spoluprací na IČO vyžaduje časově limitované období na projektu, může si pak freelancer lehce spočítat celkovou výši odměny. V případě, že má uživatel zájem o nabídky práce na HPP, najde je v sekci https://www.titans.cz/cs/nabidky-prace – všechny zde prezentované nabídky mají odměnu uvedenou vždy ve formátu částka/měsíc.

Webový formulář – délka projektu

A poslední vaše připomínka k formulářům se týkala sekce „projekt delší než…“, kde se dá definovat délka trvání projektu jen v měsících. Ale co když má uživatel zájem o spolupráci na dobu neurčitou…? No, vzhledem k tomu, že formulář je primárně určený k registraci uživatele na jeden projekt, který má svůj začátek a konec, tedy určitou dobu trvání, je více než jasné, že doba v měsících je dostačující. Projekt může být vždy prodloužen nebo také kontraktor může pokračovat u stejného klienta na jiném projektu, takže celková doba trvání spolupráce se může vyšplhat na rok i výše. My se snažíme nabízet freelancerům projekty tak, aby naplnily jejich očekávání.

Funkčnost webu je stěžejní

Další vaše připomínky, které jsme zapracovali do novinek na webu, se týkaly jeho funkčnosti. Například chybějícího automatického načítání chybně vyplněného pole při odeslání nebo slabé rychlosti reakčních funkcí ve formuláři. Obě tyto chybičky už jsme odstranili a dnes vše běží tak, jak má. Jediné, na čem ještě pracujeme, je to, že aktuální formulářová aplikace je zatím pouze registrací, kterou nemůže kontraktor spravovat a aktualizovat. Snažíme se však o maximální komplexnost uživatelských profilů, které si budete moci sami spravovat, a proto nám dejte trochu času, aby to bylo dokonale vyladěné a uživatelsky přívětivé. Až vám budeme psát o novinkách na webu TITANS příště, najdete vylepšení i v této sekci.

Jak skutečně fungují nabídky projektů na webu?

Připomínky některých z vás se týkaly projektů. Některým se zdá, že web nabízí pouze krátkodobé projekty. Ale není tomu tak. Sekce IT projekty je agregátem nabídek z ČR, SR i celkově z evropského regionu. Aktuálně zobrazuje všechny projekty a filtr umožňuje vybrat projekty na území ČR o délce trvání více než 12 měsíců. Jelikož se nabídka projektů neustále obměňuje podle aktuální poptávky klientů, může se stát, že se uživateli zobrazí primárně krátkodobější projekty. Jejich délka často závisí na typu pozice / technologické specializaci. V praxi je standardem, že některé typy specializace jsou nezbytné v průběhu celkového procesu vývoje SW a některé naopak jen krátkodobě. Rozhodně tedy není cílem nabízet jen krátkodobé projekty, nabízíme zkrátka ty, po nichž je aktuální poptávka.

Design a prostor pro optimalizaci webu

Zarazil vás také design komponent ve formulářích. Některá zaškrtávací pole obsahují „kolečko“, které se obvykle používá jako „radio button“. Standardně byste tedy očekávali možnost výběru jen jedné možnosti. A tak navrhujete, že – pokud filtr nabízí možnost multiple výběru – by bylo dobré zvážit využití čtvercového formátu pro zaškrtávací pole. My s tím souhlasíme. Aktuální verze MVP webu nám nicméně umožnila spustit webové stránky ve stádiu, kdy můžeme v praxi monitorovat uživatelské chování a potřeby. Díky tomu právě v budoucích releasech chceme být schopni optimalizovat jak UX, tak i UI. Počítáme také s úpravou/odstraněním možnosti „všechny“.

Předposlední připomínkou bylo, že zarovnání komponent na webu není přesné. Na tom však již také pracujeme a nebojte, v příštím release už bude všechno pěkně sedět jako helma Titánovi 😊.

Řazení projektů na webu

A last but not least. Zdá se vám, že základní řazení projektů je poněkud matoucí, protože každý uživatel preferuje jiný typ řazení. Někdo očekává projekty prioritně řazené podle zemí a mutací, jiný zase podle 100 % a méně % remote atp. My k tomu v současné chvíli můžeme říci jen to, že naše webové stránky vznikají postupně, protože jde o MVP. Chceme uživatelům poskytnout maximální výběr možností spolupráce na IT projektech napříč EU regionem. Aktuálně je nabídka v prioritním/základním zobrazení stránky zpracována tak, aby načítala pozice od jejich nejnovějšího zadání. Portál počítá s odlišnými potřebami jednotlivých uživatelů, ať už podle země, specializace apod. Je naší prioritou pracovat na zlepšování filtrovacích možností, aby si každý uživatel našel odpovědi podle svých potřeb.

Každopádně bychom vám chtěli poděkovat! Děkujeme za vaše dotazy a podněty, díky kterým můžeme novinky na webu TITANS zapracovávat ještě efektivněji a posouvat ho pro vás stále dál. Chceme, aby naše webové stránky pro vás byly příjemným místem. Místem, kam zabrousíte pokaždé, když budete hledat nový projekt nebo schopné odborníky. Neusínáme na vavřínech, makáme dál! A jestli máte další postřehy, komenty nebo požadavky k webu, ani těch se nazalekneme. Neváhejte je zaslat na [email protected] Rádi je vezmeme v potaz při dalším releasu.

33 520

Titánů, kteří se
k nám přidali

686

Klientů, kteří se
k nám přidali

463 317

Úspěšně dodaných
man-days