leady
Spojujeme síly se slovenskými Titány 

Spojujeme síly se slovenskými Titány 

01.01.2023
4 min.
Reading Time: 3 minutesReading Time: 3 minutesReading Time: 3 minutesReading Time: 3 minutesReading Time: 3 minutes
Už je to rok, co jsme uzavřeli partnerství se slovenskými TITANS freelancers, takže je načase bilancovat. Přineslo československé spojení to, co jsme čekali? Co říkají čísla po roční spolupráci, a jak funguje propojení trhu? Jedno je jasné – rosteme. 

Jak efektivně expandovat na slovenský trh a následně do mezinárodního prostředí? Jak nabídnout IT freelancerům širší možnosti, zahraniční projekty a tím pádem i mnohem zajímavější finanční nabídky? Při pokusu o vstup na slovenský trh jsme ale už jednou pohořeli. Smysl proto dává spojit se s partnerem, který už má Slovensko pod palcem a otevřít mu dveře na trh český. Při výběru toho pravého jsme si dali záležet – nešlo nám jen o business, ale o hodnoty a cíle. Nakonec jsme si řekli “ano” se slovenskými TITANS freelancers. Tak snad nám to bude klapat. 

Jako BRIDGEWATER jsme úspěšně dotáhli náš pátý rok na českém poli outsourcingu IT specialistů. A to s více než čtvrtmiliardovým obratem! Tím jsme přeskočili laťku nastavenou na začátku našeho partnerství. V lednu letošního roku jsme úspěch korunovali titánskou helmou a přejmenovali jsme se na TITANS s.r.o.  

Vzájemná podpora se vyplácí 

Můžeme se bavit o růstu, ale bez konkrétních čísel je to zbytečné plácání do vody, takže tady jsou: Společnost BRIDGEWATER nyní TITANS s.r.o., vyrostla oproti roku 2021 s tržbami 174 milionů korun o 58 % na 274 milionů korun, a to i díky strategickému partnerství s TITANS freelancers. Zefektivnili jsme proces sourcingu, hiringu a naši péči o klienty a kontraktory. Progres však není jednostranný, i našim slovenským parťákům se dařilo a zaznamenali meziroční růst tržeb o 27 %.  

Propojení trhu a spolupráce se vyplácí, nejen ve finančních ukazatelích.

Čísla, která sledujeme, ať už za Česko, Slovensko nebo společně, nepřináší jen příjemný pohled na růst, ale i motivaci vrhnout se do práce a zase překonat sami sebe. Odráží také trendy, které se na pracovním trhu v oblasti IT odehrávají.  

Remote už v Česku není #1 a .NET předbíhá Javu a JavaScript 

U slovenských Titánů se v roce 2021 i 2022 drželi na prvních příčkách v obsazovaných pozicích Java a JavaScript programátoři a programátorky, pomyslnou třetí příčku si pak stabilně drží .NET. V Česku je naopak právě .NET nejobsazovanější pozicí, dokonce v porovnání let 2021 a 2022 s nárůstem 12 umístěných IT specialistů a specialistek. Druhé místo si v Česku drží testeři a testerky a za nimi následují Java a JavaScript programátoři a programátorky. 

Tím opravdu zajímavým trendem, který se projevil ve srovnání let 2021 a 2022 je obliba hybridního způsobu práce. Obvykle zahrnuje část týdne on-site v kanceláři a několik dní na home office. Na konkrétních číslech popisuje tento vývoj Kristián Samler, Managing Director TITANS s.r.o.:

V roce 2021 nastoupilo téměř 80 % všech námi alokovaných specialistů plně remote, v loňském roce se toto procento snížilo na 62 %. Firmy chtějí týmy alespoň částečně fyzicky pohromadě, ten stejný model ale překvapivě preferuje i vyšší procento ajťáků, než tomu bylo o rok dříve“.

Zdá se tedy, že poměrně pomalu se rozvíjející ochotu firem obsazovat plně remote pozice v “předcovidovém” období vystřídal v letech 2020 a 2021 možná až drastický přechod do online prostředí a teď se pracovní trh pomalu dostává do rovnováhy, kterou můžeme sledovat právě v rostoucí oblibě hybridního formátu práce.  

Přidejte se k Titánům, pojďte růst s námi 

Za uplynulý rok se nám, i díky propojení trhu, podařilo vyrůst nejen v číslech a ekonomických ukazatelích, ale především se nám dařilo, a doufáme, že bude dařit i nadále vytvářet stále větší a silnější komunitu IT specialistů a specialistek, která do roku 2022 čítá 47 tisíc Titánů v záloze. Díky propojení česko-slovenského trhu můžeme našim freelancerům nabízet mnohem větší spektrum projektů.  

Naším cílem jsou férové podmínky pro naše kontraktory i pro klienty. Chceme dál posilovat náš brand a vstoupit na mezinárodní trh. Jen tak zvládneme naplnit naši ambici – 1 000 IT specialistů pracujících na projektech pod helmou TITANS do konce roku 2026. Držte nám palce! A i když dál porosteme, budeme dělat všechno proto, abychom přitom zůstali věrní našemu poslání. Přidejte se k nám, staňte se Titánem! 

31 771

Titánů, kteří se
k nám přidali

667

Klientů, kteří se
k nám přidali

444 346

Úspěšně dodaných
man-days