leady
Programy na automatizované testování

Programy na automatizované testování

28.11.2022
2 min.
Reading Time: 2 minutesReading Time: 2 minutesReading Time: 2 minutesReading Time: 2 minutesReading Time: 2 minutes
Kvalita řešení a rychlost dodání – dva požadavky, které se zcela jistě objevují na prvních příčkách požadavků klienta. Automatizované testovaní se snaží co nejefektivněji dosáhnout obou cílů. Tak se pojďme mrknout na programy, které z testování udělají piece of cake.

Nástroje na automatizované testování

Programy určené pro developery automatizovaných testů dokážou jejich vývoj a implementaci do značné míry zjednodušit. Díky tomu bude mít tým víc času na zdokonalování testů nebo zkvalitňování řešení. Připravili jsme tedy přehled nejpopulárnějších programů pro automatizované testování. 

Katalon

Katalon je všestranná platforma zaměřená na automatizované testovaní API, webových rozhraní, ale i mobilních či desktopových aplikací. Vyniká širokým spektrem užitečných funkcí – od možnosti paralelního a sekvenčního výkonu testů přes vzdálené i lokální testování až po poskytování reportů o průběhu. 

Díky funkci dual scripting interface umožňuje Katalon využití svých funkcí i programátorsky méně zdatným uživatelům. A pro zkušenější programátory je možné automatizované testy vyvíjet v jazyce Groovy

Selenium

Jestliže se specializuješ na testování webových aplikací, nemělo by ve Tvé výbavě chybět Selenium. Jde o framework zaměřený na automatizaci testů, který dokáže pracovat s množstvím prohlížečů a funguje na Linuxu, Windows i macOS. 

Díky možnosti nahrávání a zpětné kontroly průběhu testů se často využívá při regresním testování. Výhodou je, že Selenium podporuje různé programovací jazyky, například Python, C#, Scala, Java, Groovy, Ruby, Perl či PHP. 

Kobiton

Cloudová platforma Kobiton se zaměřuje na testování webových a mobilních aplikací s využitím umělé inteligence. Automatická detekce spadnutí aplikace zaručuje kvalitní testování z výkonnostního hlediska, vizuálních a UX vlastností, funkcionality i kompatibility. 

Lambdatest

LambdaTest je vhodnou volbou pro developery desktopových a mobilních aplikací, kteří hledají cloudový nástroj pro tvorbu automatizovaných testů. Podporuje manuální i automatizovaný cross-browser testing napříč více než 2000 prohlížeči, operačními systémy a zařízeními. Kromě širokého spektra možností z hlediska automatizovaného testování LambdaTest po

skytuje integraci s mnoha CI/CD nástroji. Jde například o Jenkins, Circle CI, Travis CI a další. 

Programy pro automatizované testování umí práci usnadnit, urychlit i zpříjemnit. A navíc mohou být využitelné i v IT projektech, které momentálně nabízíme.  

31 771

Titánů, kteří se
k nám přidali

667

Klientů, kteří se
k nám přidali

444 346

Úspěšně dodaných
man-days