leady
TITANS GAMES 2023 

TITANS GAMES 2023 

02.05.2023
5 min.
Reading Time: 4 minutesReading Time: 4 minutesReading Time: 4 minutesReading Time: 4 minutesReading Time: 4 minutes
Jak se utužovaly pracovní kolektivy před tím, než existoval koncept teambuildingu? Jak se utužují kolektivy teď, kdy se při oznámení “jedeme na teambuilding” vyprázdní kancl rychleji než v pátek po obědě? Můžeme prolistovat studie, zpovídat odborníky a aplikovat nejnovější psychologické poznatky. Nebo to můžeme udělat po našem, titánsky. Vyrazit rovnou do terénu. 

Uspořádat skvělý teambuilding tak, aby byli všichni spokojení je prakticky superhrdinský výkon. Uspořádat teambuilding pro celou firmu, čítající několik desítek lidí – to je hra s ohněm. Ale uspořádat teambuilding pro dvě firmy, jejichž firemní kultura se v mnohém schází, ale taky rozchází, jejichž členové pochází z různých zemí a potkají se poprvé. Sebevražda. Nebo ne? 

Ryba smrdí od hlavy 

Šéf českých Titánů Kuba Konečný po boku s Managing Directorem Kristiánem Samlerem nám všem ukázali, že se rozhodně nebojí postavit do první linie. Organizace celého teambuildingu – TITANS GAMES 2023 se ujali sami.  

“Chtěli jsme skvělý teambuilding na míru a domnívám se, že žádná agentura by nebyla schopna splnit naše zadání tak, abychom byli s výsledkem spokojeni. Měli jsme jasný plán, že první TITANS GAMES musí být skvělý zážitek a nechtěli jsme riskovat jakékoliv selhání. Proto vlastní iniciativa mě s Kristiánem, a proto domyšlení do puntíku každého možného scénáře. I tak nás ve finále mnoho aspektů, na které se nešlo předem připravit, překvapilo.” vysvětluje Kuba, proč se s Kristiánem pustili do téhle Mission (Im)possible.  

Přes bolest k trofeji 

To, co si naplánovali jim z našeho pohledu účastníků vyšlo. Utavili nás dokonale a bolest svalů a vyčerpání nás spolehlivě stmelili. 😀 Skvěle připravené sportovní i strategické aktivity nás vtáhly a probudily soutěživost i u těch z nás, kteří ji nemáme úplně pod kůží. Nekonalo se ale žádné krveprolití – všechno se neslo v duchu týmové práce a zábavy. Jak to sakra udělali? Co považuje Kuba za klíčové v plánování teambuildingu? 

“Zvolit správné místo a správnou náplň teambuildingu. Nelze se vždy trefit do vkusu všem, ale můžeme se pokusit se tomu alespoň přiblížit. Program se nesmí přepálit, ale zároveň nesmí nudit. Na jednom místě se střetávají různé generace zaměstnanců a vykračují tak z komfortního prostředí dobře známých kanceláří, dobře známého okruhu svých spolupracovníků.”  

Odměnou za naše úsilí nám v úterý večer bylo slavnostní vyhlášení s titánskou trofejí, která bude putovat mezi Českem a Slovenskem. Tím pádem nás bude symbolicky i prakticky spojovat i na jiné než pracovní rovině. A taky v officu hlasitě připomínat historický úspěch vítězného růžového týmu. (Ale to je samozřejmě vedlejší…)  

Jednička s hvězdičkou! 

Pochopitelně se ani “volnočasová” akce jako je teambuilding nevyhnul feedbacku. Zeptali jsme se taky Jirky Doležala, který nově v TITANS obsadil pozici Chief People & Culture Officer, jak takovou softovou záležitost vlastně hodnotit: 

“Za mě to je naplnit záměr, který si před konáním stanovili všichni účastníci. Zlepšovák pro očekávání je, si na začátku říct, jestli jedeme vyřešit konkrétní (hard nebo soft) záležitost nebo se jedná o “spirit” (týmového ducha) akci.” 

A hodnocení za nás? Na jedničku. Ve zpětné vazbě českého týmu se sice objevilo pár drobných připomínek. Třeba náročnost byla na docela vysokém levelu (držet nad hlavou Atlasovu kládu nebyla žádná sranda, stejně jako obstát ve vědomostních Diových zkouškách). Ale ve výsledku dostaly TITANS GAMES 2023 hodnocení 8,7 z deseti. A to je bez debat. Cílem teambuildingu bylo seznámit se se slovenským týmem, utužit vztahy a vypustit páru ve finiši náročného období slučování firem a rebrandingu. Získali jsme ale mnohem víc. Zjistili jsme, že nás naše vedení perfektně zná. Že mu záleží na tom, jak se ve firmě cítíme, z čeho máme obavu a co potřebujeme, abychom se s tím poprali.  

“Pokud bych měl mluvit za sebe, tak teambuilding hodnotím velmi kladně. Vyšlo nám počasí, program se vydařil, došlo ke spojení dvou mezinárodních týmů a rozdílných kultur, společně jsme si zasoutěžili, pobavili se, na chvíli „vypli“ z pracovního nasazení a utužili naše již tak pevné vztahy. Jsem velmi spokojen.” hodnotí teambuilding jeho organizátor Jakub Konečný. 

Firemní kultura až na prvním místě 

TITNAS GAMES to ale nekončí. Nechceme se chlubit, ale jinak to asi nejde. Pro našeho šéfa totiž není firemní kultura jen jednou z položek na TODO listu. Je to pro něj, stejně jako pro nás, kteří jsme se rozhodli ve firmě pracovat, elementární nutnost:

“Firemní kultura je pro mě priorita číslo jedna od prvního dne budování naší party. Nejen že mě to baví a cítím se v tom sám sebou, ale hlavně věřím přímému vlivu firemní kultury na výsledky týmu a celé firmy. Prokazuje se v čase, že tento úsudek a tvrdá práce na firemní kultuře v čase budování TITANS (dříve BRIDGEWATER), byla sázka na správnou kartu. Troufám si říct, že jsme jiní než konkurenční firmy, daří se nám získávat a udržet ty největší talenty a užíváme si život ve spojení pracovních a osobních životů. Rozhodně to ale nezvládnu sám, a proto jsem velmi rád, že mám další parťáky, pro které je téma firemní kultury denním chlebem a v naší cestě mi pomáhají.” 

A to jsme my. Jsme TITANS! Jsme připravení za své hodnoty a firemní kulturu bojovat, jsme připravení bojovat za sebe navzájem. Máme totiž ve svém čele vzory, které nám nedovolí se vzdát. 

PS: Chcete znát recept na skvělý teambuilding? Ten vám nedáme. Můžete se ale přidat k naší titánské partě a zažít s námi příští rok TITANS GAMES vol. 2! 

31 315

Titánů, kteří se
k nám přidali

660

Klientů, kteří se
k nám přidali

435 090

Úspěšně dodaných
man-days