leady
Užitečné nástroje pro programátory

Užitečné nástroje pro programátory

05.12.2022
2 min.
Reading Time: 2 minutesReading Time: 2 minutesReading Time: 2 minutesReading Time: 2 minutesReading Time: 2 minutes
Lepší produktivita už dávno není jen o rychlosti. Opravdoví borci ve svém oboru se zaměřují hlavně na kvalitu kódu. Jak ale dosáhnout skutečné produktivity (a ideálně se u toho moc nenadřít)?

Dali jsme dohromady několik moderních nástrojů, které pomáhají vytvořit produktivnější prostředí. Pojďme se na ně podívat!

7PACE

Nástroj 7PACE vychází z osvědčeného modelu trekování času a zaznamenávání dat do tabulky. 7PACE na pozadí sleduje aktivitu po dobu práce a vyhodnocuje podrobné statistiky. A je to plně integrovaný nástroj kompatibilní s Azure DevOps a GitHubem. Výhody jsou jasné: Každý člen týmu má přehled o využití svého času. Vedení projektu má zas povědomí o produktivitě jednotlivců a může organizovat práci tak, aby byla efektivnější díky skutečným datům z praxe.

Spectral

Spectral automaticky kontroluje bezpečnost kódu, takže se tým může zaměřit na efektivitu. Nástroj podporuje skenování téměř všech jazyků a funguje na mnoha běžně používaných platformách, jako je AWS CodeBuild, Azure DevOps nebo JFrog. Řeší problém zabezpečení kódu v rámci celého týmu, který na projektu pracuje. Pomáhá tak eliminovat bezpečnostní rizika. Takový únik kódu by totiž mohl položit celý projekt.

Habitica

Jak překonat špatné návyky a vybudovat ty dobré? Je to náročná práce, odměnou je ale výrazně lepší produktivita. A na pomoc přichází další užitečný nástroj – Habitica. Je to aplikace, která tvoří z budování nových, užitečných návyků hru. Uživatel v ní plní pravidelně úlohy, bojuje s nepřáteli a zvyšuje si svou úroveň. Jde tedy o jednoduchý a zábavný, ale taky velmi účinný způsob, jak najít a udržet motivaci při vytváření nových návyků.

Tabnine

Tabnine je dokonalým příkladem toho, jak dokáže umělá inteligence podpořit produktivitu. Jde o nástroj zaměřený na rychlejší a efektivnější psaní kódu. Není to ale obyčejné doplnění názvu proměnné nebo středníku na konci řádky. Tabnine na základě poskytnutých repozitářů identifikuje charakteristické vlastnosti kódu, které začne využívat při návrzích celých řádek, nebo dokonce odstavců. Kromě toho se umí učit i z týmových projektů.

Zvýšit vlastní produktivitu s minimem námahy jde díky moderním nástrojům docela snadno, stačí si vybrat ten správný. A potom už jen zamířit do naší nabídky aktuálně vypsaných IT projektů.

31 771

Titánů, kteří se
k nám přidali

667

Klientů, kteří se
k nám přidali

444 346

Úspěšně dodaných
man-days